מס' צפיות - 143
דירוג ממוצע -
הצעדים לרישום פטנטים בישראל - יוסי כהן
מאת: יוסי כהן 16/12/13 (08:07)

כאשר אדם מעוניין להגן על הפיתוח החדש שלו, עליו בראש ובראשונה להגיש בקשה לרישום פטנט חדש בישראל. לבקשת הרישום יש לצרף פירוט של ההמצאה בשני עותקים. עותק אחד צריך להיות מודפס על נייר ועותק שני בתקליטור דיגיטלי.

 

אם פירוט ההמצאה אינו בעברית, הדרישה היא לצרף תרגום של הפירוט שנושא אישור של נוטריון. כמו כן יש לצרף לבקשה קבלה שמעידה על כך שאגרת בקשת הרישום שולמה כדין ועותק אחד של טופס הבקשה. את הטופס אין למלא בכתב יד בשום אופן, אלא רק בעזרת מדפסת. יש להקפיד על כך ששם ההמצאה הוא קצר ותמציתי ושהשם שבחרתם בשבילה אינו שם מסחרי. לכל זאת יש לצרף מען שממוקם בישראל לצורך שליחת הודעות וחתימות של מבקשי הרישום, אם יש יותר ממבקש אחד.

הצלחה או כישלון ביד הלשון


האופן המסוים בו תנוסח הדרישה לרישום הפטנט הינו קריטי לקבלת הדרישה. ניסוח לא מוצלח עלול לגרום לדחיית הבקשה לרישום הפטנט על הסף. למעשה ישנם אינספור מקרים שאירעו ובהם המצאות מוצלחות ביותר שנדחו על הסף, פשוט משום שהרישום שלהן לא נעשה באופן כזה שהבליט את חדשנותן או את התועלת שלהן לציבור.

לעתים רשם הפטנטים שולח למבקש הרישום את השגותיו לגבי הפטנט. להשגות אלה יש להשיב בתוך פרק זמן קצוב ובאופן הראוי. כמובן שלא חסרים מקרים בהם התמהמהו מבקשי הפטנטים בתשובותיהם או שלא ניסחו את התשובות כראוי ולפיכך דרישותיהם נדחו על הסף בסופו של דבר. הדבר נכון גם לגבי מקרים בהם צד שלישי החליט להגיש התנגדות לרישום הפטנט והממציא לא הצליח להגן בצורה איכותית על המצאתו.

החשיבות של עו"ד לענייני פטנטים

עורך דין שמתמחה בדיני פטנטים וקניין רוחני הוא איש המקצוע שיכול לעשות עבורכם את ההבדל בין בקשה שתאושר בזמן המהיר ביותר וללא דחיות לבין דרישה לרישום פטנט שתידחה על הסף. כמו כן, עורך דין מומחה יכול לערוך עבורכם סקר פטנטים מקצועי וליידע אתכם אם אדם או גוף כלשהו ברחבי העולם הגיש כבר בקשה לפטנט דומה. ישנן דקויות רבות בתחום הפטנטים שלעתים יכולות להטות את הכף לכאן או לכאן. אי לכך, ההמלצה המקצועית היא בראש ובראשונה לאתר עורך דין מנוסה בתחום הפטנטים שיסייע לכם לרשום את הפטנט שלכם ביעילות, במהירות ובמקצועיות ולהגן עליו במידת הצורך.

הכותב הוא עורך דין יוסי כהן הוא הבעלים של משרד עורכי דין. דוקטור יוסי כהן פועל בתחומי המשפט המסחרי, דיני חברות וליטיגציה משנת 1986.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר