מס' צפיות - 133
דירוג ממוצע -
עורך דין יוסי כהן - מהן הזכויות המשפטיות שמגיעות לעוזרות בית?
מאת: יוסי כהן 13/11/13 (08:05)

אף על פי שמעסיקים רבים מתעלמים מעובדה זו, על פי החוק בישראל עוזרות בית זכאיות לכל הזכויות המגיעות לעובדים שכירים במשק. זכויות אלה כוללות שכר מינימום לכל הפחות ויחסי עובד-מעביד בהתאם לדרישות החוק.

 

תשלום דמי ביטוח לאומי

בהתאם לתקנות הביטוח הלאומי, כל אדם המעסיק עוזר או עוזרת בית מחויב להעביר את כל פרטיהם המלאים ולשלם עבורם דמי ביטוח לאומי. חשוב לדעת שמעסיק שיוותר על תשלומים אלו, יידרש במקרה של פגיעה בעבודה לשלם מכיסו פיצויים לעובדת, ואף לשלם לה דמי אבטלה אם היא תתבע זאת ממנו.

זכויות כל עובד שכיר במשק

לעוזרות בית מגיעות אותן הזכויות מהן נהנה כל עובד שכיר במשק. זכויות אלה כוללות בין היתר:

  • חופשה שנתית – בהתאם לשכר היומי ובהתאם למספרם של ימי העבודה בפועל במהלך שנת העבודה המדוברת.
  • דמי מחלה – ניתנים מול הצגת אישור מחלה ומשולמים כנהוג במשק, כאשר עבור יום מחלה ראשון לא מגיע תשלום, עבור היום שני והשלישי משולמים 50% מהשכר היומי ו- 100% עבור ימי מחלה נוספים.
  • ביטוח פנסיה – יש להפריש ביטוח פנסיה בסך של 12.5% משכר העוזרת, מתוכם שני שלישים ישלם המעסיק. זאת לאחר חצי שנת העסקה רצופה לעובדת ללא קרן פנסיה, ואילו מבעלי קרן פנסיה נגבית ההפרשה רטרואקטיבית לאחר חצי שנה.
  • החזרי נסיעות – משולמים לעוזרת בית הנעזרת בתחבורה ציבורית על מנת להגיע לבית מעסיקה.
  • פיטורין – יש להתריע בפני עוזרת בית מראש על פיטוריה הצפויים. כמו כן, עוזרת בית המועסקת במהלך שנת עבודה אחת ומעלה ומפוטרת מעבודתה בנסיבות מצדיקות, זכאית לקבל פיצויי פיטורין כנהוג במשק ובהתאם לשכרה בשלושת החודשים האחרונים.
  • דמי הבראה – עוזרות בית העובדות שנה ומעלה זכאיות לדמי הבראה, בהתאם לתעריף עדכני המחושב על פי היקף עבודתן והוותק שלהן.
  • ימי חג – עוזרת בית ששכרה משולם לה על בסיס חודשי זכאית להיעדר ממקום עבודתה בימי חג של דתה, ועל מעסיקה חלה החובה לשלם לה שכר עבור ימים אלו. היעדרות ותשלום על ימי חג תקפים גם עבור עוזרת יומית או שעתית, כל עוד היא עובדת מעל שלושה חודשים, ובמקרה שיום החג חל ביום עבודתה הקבועה. כמו כן, רשאית העוזרת שלא לעבוד בערבי חג, אך לא ישולם לה שכר עבור היעדרותה.

הכותב הוא עורך דין יוסי כהן הוא הבעלים של משרד עורכי דין. דוקטור יוסי כהן פועל בתחומי המשפט המסחרי, דיני חברות וליטיגציה משנת 1986.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר