מס' צפיות - 1373
דירוג ממוצע -
מדוע הרבה משקיעים כעת בקרקע חקלאית? - אורן קובי
מאת: אורן קובי 29/11/12 (10:04)

קרקעות חקלאיות רבות נמצאות בסמיכות למרכז הארץ ובסמיכות לערים גדולות. ערים כמו הרצליה, רעננה, כפר סבא הוד השרון וכדומה שהיו בעבר ישובים חקלאיים ישבו על אדמות חקלאיות רבות אשר הופשרו לבנייה. הסמיכות למרכז הארץ, המחסור הגדול באדמות לבנייה והרצון של אנשים רבים לגור באיזור הפכה את הקרקעות החקלאיות למצרך נדלנ"י מבוקש ביותר, שבעקבות זאת שינתה הממשלה את הרגולציה ואת החוקים המתייחסים לאיזורים אלה ולאפשרויות הנדלניו"ת שלהן .

 

מאת: אורן קובי

 

נדל"ן בהתיישבות הכפרית הנדל"ן בהתיישבות הכפרית מחולק לשלושה מרכיבים עיקריים :

משקים חקלאיים ונחלות, שכונות למגורים והרחבה במושבים אשר פירושה מגרשים לבנייה. המשקים החקלאיים והנחלות מסווגים כחלקה א' שהיא חלקת מגורים על שטח של 2.5 דונם וניתן לבנות עליה 3 מבנים בשטח כולל של 375 מ"ר.

 

לפי החלטה של המנהל מלפני שנה נפתחה אפשרות לנטילת משכנתא עבור המשק והנחלה, עבור פיצולה או העברתה בירושה. החלטה זו הפכה את הנחלה לסחירה והפכה אותה במהירות רבה לטרנד מבוקש בשוק בנדל"ן.

 

על מנת למכור את הנחלה או חלקים ממנה ישלם בעל הנחלה למינהל 33% מהתמורה כדמי הסכמה או כדמי השבחה למועצה המקומית. בנוסף ניתן להקים על שטח של 500 מ"ר שבנחלה מבנה בעל אופי חקלאי והוקמו במקומות אלו בעבר מחסנים, מסעדות, אולמות שמחה וכדומה.

 

כיום יש מגמה להכשיר גם חלק זה של הנחלה לבניית בתים .

שכונות הרחבה במושבים חלקות חקלאיות הוכשרו לצורך בנייה של הרחבות אשר יועדו במקור לבנים ממשיכים בישוב, אך עם הזמן הצטרפו אליהם אנשים מבחוץ אשר רצו לבנות ולגור באיזור כפרי מחוץ לעיר.

 

מודל נוסף של הרחבה מתקיים בישובים, אשר בהם המגרשים גדולים יותר, ובהם נבנים הבתים על מגרשים בהיקף של כ – 500 מ"ר.

 

הבנייה היא אישית ומאפשרת לכל אחד לבנות את בית חלומותיו בכפר, וניתן לבנות בתים עד גודל של 240 מ"ר. מגרשים אלה כוללים את עלות המגרש אבל יש להוסיף להם תשלומים למנהל ולמועצה המקומית עבור פיתוח סביבתי .

הכותב הוא אורן קובי מנכ"ל חברת אדמה, זרוע ההשקעות בקרקעות שך לוג'יסטיק גרופ. . מרכזת עבורך את מיטב השותפים המקצועיים ביותר על מנת לקדם את ההשקעה שלך ולהפוך אותה בעתיד לנכס אמיתי. טלפון: 03-6218700

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר